• Klaar met ACNE?

 • Klaar met ACNE?

 • Klaar met ACNE?

FAQ

 • Eligibility

  Ben ik een geschikte kandidaat voor de Sebacia behandeling?

  De Sebacia Microparticles zijn geschikt voor acne. Maak een afspraak met een Sebacia Specialist voor een klinische beoordeling om vast te kunnen stellen of de behandeling geschikt is voor u.

  Mijn acne is momenteel niet ontstoken, maar komt regelmatig terug – ben ik een geschikte kandidaat?

  Ja! De Sabacia Acne behandeling werkt door zich te richten op de talgklieren die de olie produceren en een rol spelen bij het vorming van nieuwe acne laesies. Neem contact op met een Sebacia Specialist om te beoordelen of de behandeling geschikt is.

  Kunnen volwassenen ook acne hebben?

  Ja, volwassenen kunnen ook last van acne hebben, maar er zijn ook andere huidaandoeningen die op acne lijken. Neem contact op met een Sebacia Specialist voor een intake gesprek, zodat hij/zij een diagnose kan stellen en een geschikte behandeling kan aanbevelen.

  Hoeveel kost de Sebacia behandeling?

  Prijzen voor de Sebacia behandeling variëren per kliniek. Klik hier voor een Sebacia Specialist bij u in de buurt.

  Wordt de Sebacia behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

  De Sebacia behandeling wordt mogelijk gedekt door uw zorgverzekeraar, of een deel van de behandeling wordt vergoed. Aangezien vergoedingen er land en per verzekeraar verschillen is het raadzaam om contact op te nemen met uw Sebacia Specialist over uw situatie. Sommige klinieken bieden ook financieringsmogelijkheden aan.

 • Product & Behandeling

  Wat kan ik tijdens mijn Sebacia behandeling verwachten?

  De afspraak duurt ongeveer 30 – 45 minuten en wordt door een gekwalificeerd Sebacia Specialist. De procedure bestaat uit de volgende stappen:

  • Uw gezicht wordt grondig gereinigd
  • De microparticles worden in uw porien gemasseerd
  • Het oppervlak van uw huid wordt gereinigd
  • Uw huid wordt gekoeld met ice-packs, gekoelde lucht of gekoelde rollers.
  • De laser wordt toegepast

  Hoeveel tijd zit er tussen mijn Sebacia Behandeling?

  Sebacia beveelt 3 behandelingen aan met een interval van 1 week. Dit is gelijk aan 3 bezoeken gedurende een periode van twee weken of 15 dagen (bijvoorbeeld elke woensdag).

  Mijn derde afspraak voor de Sebacia behandeling botst met mijn reisplannen. Kan de interval ook 2 weken zijn (of slechts 4 dagen)?

  Neem contact op met uw Sebacia Specialist voor het beste behandelschema.

  Welke huidverzorgingsproducten moet ik tussen mijn Sebacia behandeling gebruiken?

  Neem contact op met uw Sebacia Specialist om te overleggen welke producten het meest geschikt zijn voor u. Over het algemeen wordt het aanbevolen om door te gaan met uw dagelijkse regime bestaande uit een reiniger, hydraterende crème en zonnebrandcrème.

  Waarom ziet het product er zwart uit (en niet goud)?

  De kleur die ons oog waarneemt is te wijten aan het licht dat het oppervlak reflecteert. Wit wordt waargenomen als al het licht wordt gereflecteerd en zwart wordt waargenomen als er geen licht wordt gereflecteerd. De Sebacia microparticles zijn ontworpen om zeer effectief licht te absorberen (niet reflecteren) en om te zetten in warmte. De oplossing is zwart, omdat het meeste licht wordt geabsorbeerd en zeer weinig licht wordt gereflecteerd. De Sebacia microparticles zijn eigenlijk gemaakt van echt elementair goud, maar de grootte en vorm zorgt ervoor dat de substantie licht absorbeert en er zwart uitziet.

  Blijven de Sebacia Microparticles in mijn huid/lichaam zitten?

  Nee, klinische voorstudies hebben bewezen dat de Sebacia Microparticles na ongeveer 4 weken niet detecteerbaar zijn in de huid (poriën & klieren).

  De Sebacia behandeling lijkt duurder dan de andere opties. Waarom zou ik de Sebacia behandeling kiezen?

  De Sebacia behandeling is selectief en lokaal op uw huid. De Sebacia behandeling vereist niet het dagelijks aanbrengen van een foam, gel, of pil. Studies hebben aangetoond dat Sebacia Microparticles veilig en goed te verdragen zijn. Er zijn geen door de overheid voorgeschreven veiligheidsprogramma’s (bijv. verplicht gebruik van anticonceptie) voor de Sebacia behandeling. Lees zorgvuldig hoe andere behandelingen werken, wat de totale kosten en risico’s zijn. Uiteindelijk zal u in overleg met uw behandeld arts de juiste behandeling krijgen.

 • Behandelresultaten

  Heeft u bewijs van de resultaten van de Sebacia behandeling?

  Ja. Sebacia heeft een gecontroleerde klinische proef uitgevoerd om de veiligheid en werkzaamheid van de Sebacia behandeling aan te tonen. OP basis van deze studie hebben de Europese autoriteiten de medische CE markering verleend en de Sebacia Microparticles hiermee verklaard als een hulpmiddel voor de behandeling van acne in het gezicht. Bovendien heeft de FDA in de Verenigde Staten van Amerika de Sebacia Microparticles vrijgegeven voor commerciële verkoop in de VS.Verder voert Sebacia een post-goedkeuring klinisch onderzoek uit dat een pre-conditioneringsregime (dat betere toegang tot de poriën en klieren geeft) combineert met de Sebacia Acne Treatment en desgewenst acne geneesmiddelen. Huidige gegevens tonen een gemiddelde verbetering van ongeveer 65% na 3 maanden, 74% verbetering na 6 maanden en 85% verbetering na 12 maanden (56% vrij van acne medicijnen, 30% gebruikte middelen en 14% gebruikte systemica gedurende 12 maanden).

  Hoe lang blijft het resultaat?

  Huidige gegevens uit de goedgekeurde klinische studie tonen een verbetering van ongeveer 65% na 3 maanden, 74% na 6 maanden, 85% verbetering na 12 maanden en 92% verbetering na 24 maanden (!!!) (56% vrij van acne medicijnen, 30% gebruikte middelen en 14% gebruikte systemics gedurende 12 maanden). De verbetering beschrijft een vermindering van het aantal inflammatoire acne laesies in percentage.

  Kan ik de Sebacia behandeling herhalen?

  Sebacia beveelt aan dat een herhaling van de behandelingen niet binnen 30 dagen na de laatste kuur toegepast worden. Dit om eventuele resterende Sebacia-microdeeltjes en normale huidgenezingsprocessen niet negatief te beinvloeden. Klinisch oordeel van uw arts zal uitwijzen of een herhaling van de Sebacia behandelingen nodig is.

  Wanneer kan ik resultaten verwachten na de Sebacia acne behandeling?

  In klinische studies hebben patiënten aangetoond een verbetering in hun acne te ervaren na ongeveer 10 weken na de laatste behandeling.

 • Veiligheid

  Wat zijn de risico’s van de Sebacia behandeling

  Er bestaat een kans op bijwerkingen die na 30 dagen over moeten zijn. Mogelijke bijwerkingen zijn:

  • Milde tot matige roodheid, zwelling, of blauwe plekken
  • Pijn, ongemak of milde tot matige pijn
  • Afscheiding van vocht(heldere vloeistof), bloeden en korstvorming
  • Droge, jeukende huid
  • Verergering van acne
  • Tijdelijk haarverlies in het behandelde gebied
  • Reactie op het behandelde gebied, zoals pijn of ongemak, branderig of stekend gevoel, huiduitslag of netelroos

  Andere mogelijke bijwerkingen die kunnen ontstaan als gevolg van de laserbehandeling zijn onder meer:

  • verandering van huidskleur (lichter of donkerder)
  • Permanent haarverlies in het behandelde gebied
  • Oppervlakkige huiderosies (verlies van buitenste huidlaag) in het behandelde gebied
  • Korstvorming en blaarvorming (komt zelden voor), die meestal binnen 48-72 uur verdwijnt
  • Meer haargroei in en rond het behandelde gebied. Vooral het kaak-, nek- en bakkebaardengebied

  Raadpleeg uw Sebacia Specialist om individuele bijwerkingen en risico’s te bespreken. De risico’s en bijwerkingen zijn typerend voor een laserbehandeling die geschikt is voor Sebacia. Uw Specialist kan u hierin advies geven.

  Zijn er systematische bijwerkingen van de Sebacia Acnebehandeling?

  Deze zijn er niet. Pre- klinische testen hebben systemisch geen microdeeltjes gedetecteerd. Klinische studies die de veiligheid van Sebacia-microdeeltjes onderzochten, rapporteerden geen systemische bijwerkingen die overduidelijk verband hielden met de behandeling met Sebacia.

  De procedure is samen met een ontharingslaser. Bestaat er een kans om gezichtshaar te verliezen?

  Tot op heden is alleen tijdelijk haarverlies gemeld na een Sebacia Acnebehandeling.

  Is de procedure pijnlijk?

  De pijngrens is voor elk persoon verschillend, maar de meeste patiënten omschrijven het als een gevoel van kleine speldprikken of een rubberen band die tegen de huid. De gemiddelde pijnscore gerapporteerd door patiënten ligt tussen de 3-4 op een schaal van 0-10, waarbij 10 het ergst is. Uw Specialist zal proberen u de meest comfortabele behandeling te geven.

  Wat is de hersteltijd?

  Na de behandeling kan uw huid er rood uitzien. Dit kan een paar uur tot een dag of twee duren. Patiënten kunnen direct na de procedure de werkzaamheden weer oppakken.

 • Andere acne behandelingen

  Waarin verschilt de Sebacia Acnebehandeling van Intense Pulsed Light (IPL, breedband licht) of Laser (smalband licht) behandelingen?

  In tegenstellingen tot lichtbronnen die de huid in het algemeen verwarmen, verwarmen de Sebacia Microparticles de talgfollikels die samengaan met acne. Het is aangetoond dat deze selectieve thermische benadering de acne laesies vermindert.

  Ik heb IPL en Laserbehandelingen voor mijn acne geprobeerd, maar het heeft niet gewerkt. Waarom is de Sebacia Acnebehandeling anders?

  Door Sebacia-microdeeltjes in talgzakjes te lokaliseren, kan de Sebacia Acnebehandeling thermische verwarming van de poriën en talgklieren mogelijk maken. Dit is niet mogelijk met alleen lichtbronnen of IPL's algemene verwarming van de lederhuid.

  Kan ik andere behandelingen combineren met de Sebacia Acnebehandeling?

  Het mooie van een lokale methode en een fysiek (warmte) werkingsmechanisme zoals Sebacia, is de mogelijkheid om het te combineren met andere therapieën of methodes. Maar ze zijn niet allemaal geschikt of kunnen worden gecombineerd met een laserbehandeling. Neem contact op met uw Sebacia Specialist om te bespreken wat voor u werkt.

[Translate to nl:] Mit einem Klick erlauben Sie uns, Daten von Drittanbieter-Servern zu laden.

We gebruiken cookies om de verschillende functies van deze website te tonen, om inzicht te geven in het gedrag van websitebezoekers, om nieuws op sociale media te delen en ook om ons voorstel te verbeteren en te personaliseren. Bij verder gebruik van deze website accepteert u de genoemde cookies.