• Klaar met ACNE?

 • Klaar met ACNE?

 • Klaar met ACNE?

Acne casussen

In veel gevallen ervaart een acne-patiënt een verandering van het hormonale evenwicht, wat een verhoogde activiteit van de talgklieren veroorzaakt. Daarom wordt acne vaak gezien bij mensen die in hun puberteit gaan; maar ook veel volwassenen met zogenaamde 'acne tarda' lijden aan acne.

Wat we zien, wat ons stoort en wat littekens kan veroorzaken, zijn de acne-laesies of vlekken. Wat zijn hiervoor de oorzaken?

 • Over actieve talgklier
  Bij acne-patiënten produceren de talgklieren te veel talg (olie). De talg houdt de follikel en de huid soepel; maar als de talgklier hyperactief is, wordt deze vergroot en produceert deze teveel olie.
 • Keratinisatie van de huid
  Op microniveau veroorzaken dode huidcellen en teveel talg een verstopping van onze poriën. In deze poriën zit een follikel (haar) en ernaast een klier - de zogenaamde "talgklier", die talg (olie) produceert. Wanneer de poriën gesloten zijn (verstopt), kan de talg de porie niet verlaten en kunnen bacteriën groeien in deze 'afgesloten' omgeving.
 • Proliferatie van bacteriën
  Bacteriën leven overal en in ons lichaam in een vreedzame symbiose (vooral in het spijsverteringsstelsel) Maar als dit uit balans raakt en ze verder groeien dan een gezond niveau, zoals bij de p-acne-bacteriën, dan zit daar een probleem. Binnen een verstopte porie kunnen de bacteriën en de talg een ontsteking en vergrote laesie veroorzaken.

Nu veroorzaakt de combinatie van de drie bovenstaande oorzaken - een verstopte porie met veel bacteriën en talg erin - de acne-laesie. Afhankelijk van hoe ernstig de acne-laesies zijn, kan dit permanente littekens veroorzaken! De acne-laesies kunnen aanzienlijk ongemak veroorzaken en het uiterlijk van acne-laesies kan effect hebben op ons zelfbeeld.

Maak kennis met de oplossing die alle drie de oorzaken bestrijdt!

 1. “Acne Treatment Based on Selective Photothermolysis of Sebaceous Follicles with Topically Delivered Light-Absorbing Gold Microparticles”
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4580730/
 2. “Oorzaken en risicofactoren van Acne”
  https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/acne/

We gebruiken cookies om de verschillende functies van deze website te tonen, om inzicht te geven in het gedrag van websitebezoekers, om nieuws op sociale media te delen en ook om ons voorstel te verbeteren en te personaliseren. Bij verder gebruik van deze website accepteert u de genoemde cookies.