• Klaar met ACNE?

  • Klaar met ACNE?

  • Klaar met ACNE?

Hoe kunnen we acne aanpakken?

Zoals zojuist genoemd, willen we alle drie de oorzaken van een acne-laesie aanpakken en streven naar een mooie gezonde huid.

De verstopping van de poriën (keratinisatie) kan worden aangepakt door cremes (actuele geneesmiddelen; meestal retinoïden) en fysische methoden (bijv. Peelings).

Veel acneprocedures (eigenlijk veel van de nieuwe methoden in de afgelopen 20 jaar) bestrijden de bacteriën. Het bekendste hulpmiddel tegen bacteriën zijn antibiotica - deze kunnen op de huid worden aangebracht (plaatselijk) of kunnen worden ingenomen als een pil (systemisch). Antibiotica’s spelen een belangrijke rol in de industrie. Desalniettemin maken zowel artsen als patiënten zich zorgen over een weerstand omdat de bacteriën leren zich niet te laten beïnvloeden door bestaande medicijnen en mogelijke bijwerkingen. Daarom bestaat er een trend in de geneeskunde en in de samenleving om het gebruik van antibiotica in het algemeen te verminderen, indien wenselijk. Naast antibiotica kunnen fysische en chemische methoden worden toegepast om debacteriën; zoals laser- en lichtbronnen, lichtgevoelige medicijnen en verschillende andere benaderingen.

De talgklier behandelen zonder systemische medicijnen

Tot slot de hyperactieve talgklier. Dermatologen en wetenschappers over de hele wereld zijn het erover eens dat de talgklier de sleutel is tot een succesvolle acnetherapie. Terwijl bacteriën en verstopping een rol spelen, lijkt het verminderen van de talgproductie tot blijvende resultaten te leiden. Hier zijn de opties veel kleiner - er bestaat één API (actief farmaceutisch ingrediënt), die effectief, en in veel onderzoeken bewezen, de activiteit van de talgklier vermindert en daarom acne met een hoog slagingspercentage laat zien. Voor veel dermatologen en patiënten is isotretinoïne het belangrijkste hulpmiddel om met name ernstige gevallen van acne te genezen. Maar veel dermatologische verenigingen bevelen het gebruik van deze API alleen aan in ernstige gevallen van acne - Waarom? Helaas hebben geneesmiddelen die isotretinoïne bevatten voor de behandeling van acne bepaalde bijwerkingen en risico's die mogelijk niet aanvaardbaar zijn voor patiënten en artsen.

Verder kunnen hormonale therapieën ook de activiteit van de talgklier verminderen, zoals bepaalde anticonceptiva. Hoewel dit een therapie voor vrouwen is, is dit niet geschikt voor alle vrouwen; en sommigen kunnen daarom besluiten om een hormonale therapie te vermijden.

Als de talgklier de sleutel is - wat is de alternatieve oplossing voor een medicamenteuze therapie?

De Sebacia-microdeeltjes zijn ontwikkeld om de activiteit van de talgklier te verminderen door lokaal en fysiek te werken, door een selectieve verwarming in de talgklier veroorzaken. Dus de Sebacia-acnetherapie is niet gebaseerd op een farmaceutisch effect. Daarom is de Sebacia-acnebehandeling het bewezen en gecertificeerde alternatief!

Leer meer over hoe de Sebacia procedure werkt

  1. “Acne Treatment Based on Selective Photothermolysis of Sebaceous Follicles with Topically Delivered Light-Absorbing Gold Microparticles”
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4580730/
  2. “Oorzaken en risicofactoren van Acne”
    https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/acne/

We gebruiken cookies om de verschillende functies van deze website te tonen, om inzicht te geven in het gedrag van websitebezoekers, om nieuws op sociale media te delen en ook om ons voorstel te verbeteren en te personaliseren. Bij verder gebruik van deze website accepteert u de genoemde cookies.