• Klaar met ACNE?

  • Klaar met ACNE?

  • Klaar met ACNE?

Hoe werkt Sebacia?

Het werkingsmechanisme achter de Sebacia-acnebehandeling wordt "selectieve foto-thermolyse" genoemd en dit mechanisme wordt voor veel procedures in lasermedicatie gebruikt. Er wordt een specifieke lasergolflengte sterk geabsorbeerd in het gewenste doelweefsel.

Een real world voorbeeld? Als u achter een glazen raam van de zon geniet en een zwarte jurk draagt, merkt u de opwarming van de zwarte stof. Maar als u het glazen raam aanraakt, blijft het koud (bij omgevingstemperatuur). Waarom? De zonnestralen worden sterk geabsorbeerd door de zwarte kleur en tegelijkertijd kunnen ze gemakkelijk door het glas heen zonder te worden geabsorbeerd (of opgewarmd). Hetzelfde concept wordt gebruikt bij laser ondersteunde ontharing: idealiter zit zwart haar in een witte huid -> het laserlicht kan het haar verwarmen en beschadigen, zonder uw huid te beschadigen of te beschadigen. Laser ondersteunde ontharing is waarschijnlijk de meest voorkomende esthetische laserprocedure wereldwijd!

De goudgecoate Sebacia-microdeeltjes

Kunnen we hetzelfde doen met de hyperactieve talgklier? Dr. Rox Anderson was jarenlang op zoek naar het juiste lasersysteem; maar de uitdaging is dat de talgklier voor het laserlicht erg op lijkt als onze huid. Stel je voor dat je jurk zo helder zou zijn als het glazen raam, er zou geen specifieke verwarming (of in wetenschappelijke termen "selectieve fotothermolyse") mogelijk zijn.

Dus moeten we de talgklier zichtbaar maken voor algemeen gebruikte en medisch bewezen lasersystemen!

De goudgecoate Sebacia-microdeeltjes zijn ontworpen om het licht van veelgebruikte lasersystemen in de dermatologie te absorberen. Bovendien absorberen ze ook het zichtbare licht en zien ze er daarom ZWART uit (omdat ze niet reflecteren maar het licht absorberen). Verder zijn ze klein genoeg om de poriën binnen te gaan en langs de follikel de talgklieren in te reizen - dankzij de hulp van een speciale massage. Het masseren van de Sebacia-microdeeltjes in je huid is de eerste stap van de procedure.

Dan zitten de microdeeltjes rond de follikel en ook in de talgklier en kunnen selectief worden verwarmd door het laserlicht - de tweede stap. Deze hitte zal de klier beschadigen en dat zal een wondgenezing veroorzaken. Na verloop van tijd krimpt de talgklier en neemt de activiteit af!

Lasersystemen voor medische behandelingen

Het proces is dus vergelijkbaar met laser ondersteunde ontharing (of in wetenschappelijke termen: gebaseerd op het concept van "selectieve fotothermolyse"). Daarom zijn de bijbehorende risico's of bijwerkingen bekend, zoals roodheid en zwelling. Raadpleeg uw arts voor een volledige lijst met mogelijke bijwerkingen. Er bestaan veel goed opgeleide specialisten voor het bedienen van deze lasersystemen!

[Translate to nl:] Mit einem Klick erlauben Sie uns, Daten von Drittanbieter-Servern zu laden.
  1. “Acne Treatment Based on Selective Photothermolysis of Sebaceous Follicles with Topically Delivered Light-Absorbing Gold Microparticles”
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4580730/
  2. “Oorzaken en risicofactoren van Acne”
    https://www.huidarts.com/huidaandoeningen/acne/

We gebruiken cookies om de verschillende functies van deze website te tonen, om inzicht te geven in het gedrag van websitebezoekers, om nieuws op sociale media te delen en ook om ons voorstel te verbeteren en te personaliseren. Bij verder gebruik van deze website accepteert u de genoemde cookies.